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頭痛にケロヨン

【ケロチナミン配合起爆剤】 副作用:ゲーム、漫画、奇行、浦和レッズ

   
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ミニパウンド mini pound cake

材料 (ミニパウンド型5~6個:5 to 6 mini-pound)c49a2e6cjpeg
無塩バター (unsalted butter) 140g
砂糖 (Sugar) 120g
卵 (egg) 140g
小麦粉 (flour) 140g
ベーキングパウダー (baking powder) 1 table spoon
バニラオイル (vanilla oil) 少々 little bit
トッピング(Toppings)バナナ、好みのジャム、チョコレート、ココア、ナッツ、(bananas, jam, chocolate, cocoa, nuts)、etc.

 

1) バターは室温に戻しておく。粉類はふるっておく。オーブンを170~180℃に温める
 Leave the butter in room temperature. Shift flour and baking powder. Preheat the oven to 350F.

2) バターを泡立て、白っぽくなったら砂糖を少しずつ加え、20分ほど泡立てる。
 Beat the butter. When it starts to look white, add sugar little by little. Beat about 20 minutes.

3) バターに溶き卵を3回くらいにわけて加える。バニラオイルもいれよく混ぜる。
 Add eggs to 2, separating 3 times. Add vanilla oil and mix well.

4) 小麦粉を加え、ごむべらで下から上に大きく返すようにつやがでるまでしっかりまぜる。
 Add flour to 3. Use a spatula and mix until the dough becomes glossy.

5) ナッツ、バナナ、ココアなど好みのトッピングをそれぞれの生地にまぜ、型に入れてオーブンで20~25分焼く。竹串を刺して生地がついてこなくなったらできあがり。
 Separate the dough in 5-6 small bolws and mix your choice of topping to each. Put them in small pound pans and bake about 20-25 minutes. Stick a tiny stick to see if it's done.

*To those of you who live in the States... This recipe assumes that you use Japanese butter. If you want to use this recipe using American ingredients, make sure that you use Land o' Lakes butter and add 30~40 g more flour.

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コーヒーとくるみのパウンドケーキ Coffee Walnut Pound Cake

0fdf61fejpeg18cmパウンドケーキ型一本分

材料
バター (butter) 150g
小麦粉 (flour) 180g
ベーキングパウダー (baking powder) 1 teaspoon
卵 (eggs) 2個半 (two and 1/2)
砂糖 (sugar) 120g
インスタントコーヒー (instant coffee) 1 tablespoon
ラム酒またはカルーア (dark rum) 1 tablespoon
クルミ (walnuts) 100g
牛乳 (milk) 1 tablespoon

1. バターと卵は室温に戻しておく。小麦粉とベーキングパウダーはふるっておく。オーブンを170~180度に暖めておく。クルミはこまかく刻んでおく。
 Leave butter and eggs in room temperature. Shift flour and baking powder together. Preheat the oven at 350F. Chop walnuts into small pieces.

2. バターをクリーム状に練る。やわからくなったら泡だて器にかえ、砂糖を3回にわけて加えてよく泡立てる。白っぽくなるまでやる。
 Cream butter. Use a whisk when it becomes soft enough and add sugar gradually. Whip until it looks whitish.

3. バターに溶き卵を3回にわけて加える。よく混ざったら少量の湯で溶いたインスタントコーヒーと洋酒をまぜる。コーヒーは必ず冷ましてから入れること。
 Add 1/3 of eggs into 2 and blend well. Repeat the process until eggs and butter are completely mixed. Dissolve coffee into small amount of hot water and cool. Add the coffee and liquor into butter mixture.

4. 3にふるった小麦粉の1/3を入れてへらでさっくりと混ぜる。牛乳を加えまぜ、さらに残りの小麦粉をいれて切るようにまぜる。生地につやが出てきたらクルミをいれてかるくまぜ、型にいれて上に少量の砂糖をふりかける。オーブンで約1時間焼く。
 Add 1/3 of flour into 3 and blend with a spatula. Then mix milk into it. Put the rest of flour and mix well. When the dough becomes shiny, add walnuts. Put the dough into the pan and sprinkle a bit of sugar on top. Bake it for about 1 hour.

アップルタルト Apple Tart

材料 (23cm round pan)998f2763jpeg
タルト台 (tart)
無塩バター (unsalted butter) 100g
砂糖 (sugar) 60g
卵 (egg) 1/2
小麦粉 (flour) 150g
バニラオイル (vanilla oil) 少々 little bit

フィリング (filling)
卵 (egg) 2
砂糖 (sugar) 40g
小麦粉 (flour) 2 table spoon
牛乳 (milk) 200ml
生クリーム (heavy cream) 100ml
バニラオイル (vanilla oil) 少々 little bit
りんご(apples): 生1個 (1 fresh)、煮りんご1・5個分+砂糖50~80g (1.5 cooked apple with sugar 50-80g)

 

1. 煮りんごを作る。(できたら前日に用意する)りんごは四つ割にして2mmくらいの厚さに切る。なべにりんごと砂糖(50~80g、好みで分量は変える)をいれ、砂糖をからめながら火にかける。水けが完全にとんだら火からおろし、さます。
 
 Prepare cooked apple (if possible, prepare the night before). Cut 1.5 apples in 4, then slice them to be about 2mm. Put apples and sugar in a pan and cook them with medium heat. Stir occasionally. When you see no water, turn the heat off and cool.

2. オーブンは170~180℃に温めておく。
 Preheat the oven to 350F.

3. タルト台を作る。タルト台はクッキー生地と同じように作る。ひとまとめにしたらラップで包んで冷蔵庫で最低一時間ねかす。

 Prepare dough for tart. Follow the same steps as shown in cookie recipe, and wrap the dough with plastic wrap and leave in a fridge for at least one hour.

4. フィリングを作る。ボウルに小麦粉、砂糖、卵、牛乳、生クリーム、バニラオイルの順に材料を入れ、よく混ぜる。裏ごしをとおす。

 Prepare the filling. Put the ingredients in a bowl in the order of flour, sugar, eggs, milk, heavy cream, and vanilla oil. Mix well. Put it through strainer.

5. タルト台を取り出し小麦粉を手につけ、こねる。しっかりまとまったら二枚のラップにはさんでめん棒でうすく伸ばし、型にかぶせるように入れる。フォークでピケ(穴あけ)をして、できたらアルミホイルをしいて重し(あずきとか)をのせる。(こうするとタルト台が膨らまない。でも私はあまり気にしてない)

 Take the tart dough out and knead with hands with a bit of flour. When it becomes smooth, put it in between plastic wrap and flatten it with a rolling pin. Put the thin dough in tart pan and make tiny holes with a fork. If possible, lay a foil on top and put some weight (like beans). If you do this, the crust will not expand while baking, but I really don’t care.

6. タルト台をオーブンで約12分焼く。下焼きなので完全に焼ける前にオーブンから出す。

 Bake the dough in an oven for about 12 minutes. This is just to cook it half way, so take it out before it is completely done.

7. りんごは煮りんごと同じように切る。タルト台に煮りんごと生りんごを重ねるようにしきつめ、フィリングを流しいれる。170~180℃のオーブンで約40分、フィリングが固まるまで焼く。

 Cut the apples just like you did with cooked apples. Lay both fresh and cooked apples in the crust and slowly fill it with the filling. Bake it for about 40minutes in 350F, until the filling becomes dense.

Profile

HN:
ケロヨン
性別:
女性
職業:
吟遊詩人
趣味:
浦和レッズ、ゲーム、漫画、アニメ、本
自己紹介:
浦和レッズとホラー映画と漫画やアニメを愛する女ゲーマー。
オンラインなどで交流できないソロプレイヤー。

長年浦和レッズ北ゴール裏で
しがないピンサポをやってましたが
やっと仲間ができました。
夫は黄色い千葉犬。

主な出没エリア:埼玉スタジアム、秋葉原、夢と魔法の国、麦酒があるところ

現在の栄養素:アイナナ

マイブーム:ねこ

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